Τετάρτη

Παναγιώτης Τσιρογιαννης: Είμαστε Μόνοι; Δεν Έχουμε Ιδέα!

Χαιρετώ τον Φίλο Παναγιώτη. Γνωρίζω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συγχαίρω το γράψιμο των Φίλων και κυρίως όταν οδηγεί τον μηχανισμό των σκέψεων. Παναγιώτη, ευχαριστώ για τις σκέψεις σου. Ήρθε η ώρα να αναλογισθούμε τι και πώς.

Η Αυτοεπίγνωση είναι το ζητούμενο και είναι μάλλον μια επιταγή, τόσο της Φιλοσοφίας, όσο και Θρησκολογίας. Ποσόν μάλλον -ως μοναδική προϋπόθεση- για να αγαπήσεις το γένος των Ανθρώπων και το ανεξερεύνητο Σύμπαν.

<<○>>

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ?

Αυτό παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της επιστημης.
Πόσο απιθανη και ασυνήθιστη είναι η Ζωη?
Σκεφθειτε ολες τις συμπτώσεις που έπρεπε να συντρεξουν για να υπάρχετε.

Το αστρο μας(ο Ηλιος)έπρεπε να έχει το σωστό μέγεθος και τη σωστή θερμοκρασία,ο πλανήτης μας να βρίσκεται στη σωστή τροχιά.Επρεπε να συγκεντρωθεί εδώ  με κάποιο θαυματουργό τροπο νερο ,που ίσως ηρθε από τις εσχατιές του διαστηματος ,με τη μορφή κομητών ή αστεροειδων.
Έπρεπε να σχηματισθει ο σωστός συνδυασμός ατόμων και μοριων,έως ότου πέσει ένας κεραυνός για να δημιουργησει την πρωτη σπιθα Ζωής.
Τι απίστευτα εμπόδια έπρεπε να υπερνικησει σ ένα αφιλόξενο βραχώδες τοπίο, για να αναπτυχθεί και να οδηγήσει.....σε εμας;;;
Ο περιτεχνος μηχανισμοςτης Ζωής φαίνεται να είναι ένα επιεικώς απιθανο φαινομενο.
Υπάρχει Ζωη σε άλλους πλανητες; Δεν έχουμε ιδέα.
Ίσως να είμαστε μόνοι στο Συμπαν και ο άνθρωπος να είναι ο μόναδικος φάρος αυτεπιγνωσης,που έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο αχανής Κόσμος
Ίσως πάλι το Συμπαν να βριθει απο ζωη και εμείς να είμαστε  απλά ένας από  τους εκατομμυρια διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαταχθουν τα μόρια σε αυτοαντιγραφομενες,ενσυνείδητες οντοτητες.
Τα καλά νέα είναι πως σήμερα αποκτούμε μια πραγματική αίσθηση του μεγέθους του Συμπαντος,της δομής του και του πλήθους των πλανητών που υπάρχουν σε αυτό.
Έχουμε επεκτείνει την εμβελεια των γνώσεων μας, οσο το δυνατόν πιο μακρια.
Σε κάθε περίπτωση,δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτε:
Η Ζωη υπάρχει,και η απόδειξη είμαστε εμεις.

Περισσότερα....
http://www.facebook.com/100007791251107/

Ποιοι μας τιμούν και που...